بسیاری از محصولات، فارغ از حیطه عرضه و مصرف، در بدو ورود نام برندی که با آن عرضه میشوند را یدک میکشند. به طور مثال پفک چون اولین بار تحت برند پفک عرضه شده این نام را یدک کشیده یا گاهاً پودر رختشویی، تاید نامیده میشود.
هم پفک و هم تاید برندهایی است که با وجود موفقیت بسیار یادی که به دست آوردند نام خود را بر اصل محصول حک کردند. یکی از این برندهای جهانی که با موفقیت بالایی که در تولید چکش تخریب دارد، توانسته نام خود را بر این محصول ماندگار سازد، هیلتی است.
هیلتی یک برند جهانی و پیشرو در عرصه تولید چکش تخریب است که میزان موفقیت و شهرت آن تا حدی بالاست که در موردی مشابه مانند تاید و پفک، نام خود را بر این محصول به یادگار گذاشته است. تا جایی که بسیاری از افراد حرفهای و فروشندگان، به چکش تخریب ، هیلتی میگویند.
فارغ از اینکه این نوع نامگذاری از نظر اصولی، منطقی نیست، هدف ما در این نوشته بررسی این برند بسیار مشهور در عرصه تولید چکش تخریب است. اصلیترین پرسشی که قصد بررسی آن را داریم، این است که هیلتی ساخت کدام کشور است اما این تمام ماجرا نیست. در این نوشته شما نکات و مسائل جالب توجه دیگری نیز در این مورد مطالعه خواهید کرد.
لیختن اشتاین کشوری بسیار کوچک در قلب اروپا و محصور بین دو کشور سوئیس و اتریش است. لیختن اشتاین از نظر مساحت در جایگاه 211ام جهان ایستاده است و از نظر جمعیت نیز در جایگاه 206ام قرار دارد.
اما این اعداد و ارقام نباید باعث گمراهی شما شوند؛ این کشور دومین سرانه درآمد بالا را در جهان داشته و هر فرد لیختن اشتاینی به طور میانگین در هر سال 118 هزار دلار درآمد دارد!
اولین بار در سال 1946 بود که دو برادر با نامهای مارتین و اوگن تصمیم گرفتن تا کارگاه شخصی خود را در ناحیه شان کشور لیختن اشتاین برپا کنند. نام خانوادگی این دو برادر هیلتی بود. مارتین هیلتی در رشته مهندسی مکانیک تحصیل و کسب تجربه کرده و از کالج ویسمار آلمان فارغالتحصیل شده بود. در حال حاضر نیز نوادگان مارتین، سهم بیشتری از برند جهانی هیلتی دارند. پروسه کاری این برند بین سالهای 1941 تا 1946 با موفقیت چشمگیری روبرو نبود اما از سال 1947 تا 1963 برند با فراز و نشیبهای زیادی روبرو شد.
پس از اتمام جنگ جهانی در سال 1945 و پایان آن غائله تلخ بود که اغلب شرکتها، برندها و صنایع این ناحیه با ورشکستگی حادی روبرو شده بودند اما برادران هیلتی درست از تلاش بر نداشته و با امضای قرارداد واردات آهن از سوئیس و تلاش برای تولید محصولات بیشتر توانستند بقای برند خود را حفظ کنند.
در اواخر دهه 40 میلادی بود که انجام یک اختراع خاص توانست سرنوشت برند هیلتی را تغییر دهد؛ مارتین هیلتی توانست وسیلهای ابداع کند که شما به کمک آن میتوانستید ضربات متوالی را به سنگ و سطوح سخت وارد کنید. این وسیله یک نوک تیز هم داشت. بله درست حدس زدید این اختراع مارتین همان چیزی است که ما امروزه به آن چکش تخریب میگوییم.
هرچند وسیلهای که در ابتدا ساخته شد با برخی نواقص روبرو بود اما رفته رفته با رشد و توسعه توانست به موفقیت بیشتری در بازارهای جهانی دست پیدا کند. چکش تخریبی که هیلتی ساخت به مرور در چند دهه با موفقیت و اقبال بازار روبرو شد تا جایی که در اواسط دهه 60 این برند توانست نمایندگیهای فروش خود را در کشورهای ایتالیا، بلژیک، لهستان، فنلاند، نروژ، آلمان، دانمارک، لهستان، اتریش، پرتغال، فرانسه، کانادا و آمریکا دایر کند.
از آن زمان تا به امروز این برند توانسته در 160 کشور جهان نمایندگی مستقیم داشته و در بیش از 190 کشور جهان فروش مستقیم یا غیر مستقیم داشته باشد. با ورود چکش تخریب به بازار ایران نیز، اولین محصولات با برند هیلتی وارد شدند و همین موضوع عاملی شد تا این نام بر سابقه این وسیله حک شود.