تخریب ساختمان کار بسیار پردردسر و یکی از مراحل تجدید بنای یک ساختمان است. خراب کردن یک دیوار برای بیشتر شدن فضای هال آن طور که به نظر میرسد کار آسانی نیست. در این مواقع بهترین و عاقلانهترین کار برداشتن یک چکش یا پتک سنگین و افتادن به جان دیوار نخواهد بود. تخریب ساختمان مقدار زیادی گرد و خاک تولید میکند و مقدار زیادی سنگ، چوب، آجر و دیگر مصالح ساختمانی به اطراف پرت خواهد شد. بر اساس جنس سازهای که قصد تخریب آن را دارید باید از ابزار متفاوتی استفاده کنید. برای انجام اینکار به مجموعه متنوعی از ابزارها و تجهیزات نیاز پیدا خواهید کرد. با توجه به قیمت خرید این تجهیزات، تهیه آنها همواره چالشی بزرگ برای پروژههای ساختمانی محسوب میشود. علاوه بر تهیه این ابزارآلات، به خدمت گرفتن افراد مجرب و آشنا با تجهیزات و نحوه استفاده از آنها نیز چالش دیگری است که وجود دارد.
برای رفع این مشکلات و گذر این چالشها، اجاره ابزارآلات و همچنین نیروی کار متخصص گزینه مناسبی است. ما در ایمن تخریب با دارا بودن مجموعهای کامل و مدرن از تجهیزات و ابزارآلات تخریب ساختمان، و همچنین دارار بودن کادر مجرب از افراد متخصص و ماهر، امکان اجاره ابزارآلات تخریب دستی و مکانیکی ساختمان با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت را فراهم مینماییم.
در ادامه به معرفی برخی از ابزارآلاتی که توسط ایمین تخریب ارائه میگردد، میپردازیم
چکش تخریب (هیلتی)
نام دیگر این ابزار پیکور است که در انواع مختلف برقی، بادی، بنزینی و هیدرولیکی در بازار موجود است. از این دستگاه برای تخریب دیوارها، بلوک، کاشی و سطوح غیر فلزی استفاده میشود. چکش تخریب از وزن زیاد، دقت و قدرت بالایی برخوردار است و یکی از کاربردی ترین ابزارهای تخصصی در ساخت و ساز محسوب میشود. باتوجه به انواع گوناگون پیکور، برخی از این ابزار قابلیت استفاده در تخریبهای سبک را دارند و همچنین برخی دیگر برای تخریبهای صنعتی و سنگین طراحی و تولید شدهاند.
این ابزار از یک دسته بلند فلزی و بدنه سنگین تشکیل شده است، کاربر میتواند با عمود کردن این ابزار به محل مورد نظر، نیروی بسیار زیادی به محل دلخواه وارد و تخریب دقیق و کنترل شدهای بر روی آن نقطه انجام دهد. گفتنی است کاربری که با این ابزار کار میکند میبایست توانایی بدنی بسیار خوبی داشته باشد، در غیر این صورت میتواند صدمات بسیار زیاد و بالایی را به او رسانده و منجر به ایجاد جراحت در شخص استفاده کننده شود.
نحوه انجام تخریب براساس ضربات مداوم و وارده از سوی چکش تخریب صورت می گیرد. واحد سنجش قدرت چکشهای تخریب بر مبنای تعداد ضربات وارده به محل مورد نظر در دقیقه میباشد و دستهبندی آنها بر مبنای وزن انجام می پذیرد. به منظور انجام عملیات تخریب سنگین از چکش تخریبهای صنعتی استفاده میشود، که به آنها چکش تخریب صنعتی میگویند، سرعت ضربات ایجاد شده توسط چکش تخریب در برخی مدلها قابل تنظیم بوده و از این طریق میتوان متناسب با محل کار قدرت آن را تنظیم نمود.
دریل بتن کن
از این دستگاه به منظور انجام فرآیند تخریب سبک و دریل کاری متریالهایی هم چون بتن، سنگ و آجر استفاده می شود. این ابزار شباهت زیادی به چکش تخریب دارد. تفاوت این دو در این است که دریل بتن کن میتواند عملیات سوراخ کاری را نیز انجام دهد اما چکش تخریب قادر به انجام این کار نیست.
این وسیله در ظرفیتهای گوناگون ساخته و مورد استفاده قرار می گیرد. در ساخت آن از پیستون استفاده می شود که نه تنها باعث بالا رفتن قدرت تخریب این دستگاه میشود، بلکه میتواند به عنوان وسیلهای برای حفاری نیز مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر اجزای سازنده این ابزار، میتوان به سیستم مته و قلم گیر اشاره کرد که عملکردی همانند چکش تخریب دارد.
دریلهای بتنکن و یا تخریبی علاوه بر خاصیت چرخشی برای حفاری دارای قابلیت تخریب نیز می باشند. کاربرد این ابزار بیشتر در حفاریبتن، سوراخکاری و کندهکاری دیوارهای مقاوم و بتنی است. بنابراین در اکثر مواقع برای تاسیسات و کارهای مربوط به نصب از این ابزار استفاده میشود اما از توانایی تخریب نیز بهرهمند است. در این نوع دریل برای افزایش قدرت تخریب از پیستون استفاده میشود. به کمک این ابزار میتوان به سرعت سوراخهای بزرگی در بتنهای مستحکم ایجاد نمود.
دریلهای بتنکن قابلیت نصب قلم روی خود را دارند و به کمک سیستم متهگیر خاص، تعویض قلم و مته به راحتی روی آنها انجام میشود. بتنکنها به دو دسته چهارشیار و پنج شیار تقسیم می شوند. بتنکنهای چهارشیار معمولا قلم نازکتری دارند و به نسبت سبکترند. بتنکنهای پنج شیار قلم قطورتری دارند و توان وارد کردن ضربه های قدرتمندتری در حین عملیات تخریب را دارا میباشند.
در انتخاب بتنکن میبایست به توان و سرعت دستگاه، قطر مته کاری، سیستم ابزار گیر و توان ضربه توجه نمود. بتنکنهای پیشرفته به سیستم ضد غبار و دسته های آنتی شوک مجهزند و بنا به کاربرد از سیستم ابزارگیر SDS-Plus و یا SDS-Max استفاده می کنند.
اره پروفیلبر
پروفیلبر در دستهی ابزارآلات برقی قرار میگیرد و به علت قدرت بیشتر آن نسبت به فرزها در صنعت ساختمانی بسیار محبوب هستند، زیرا کار با فرز آهنگری هنگام برش بعضی پروفیلها بسیار دشوار بوده و کار را برای کاربر سخت خواهد کرد اما پروفیلبر سختترین نوع پروفیل را به راحتی برش میزند. ارههای پروفیل بر به دلیل سهولت در جابهجایی و امنیت و قدرت بیشتر آنها نسبت به فرزهای آهنگری کاربرد وسیعی در ساختمان سازی دارند برش پروفیلها بسیار سخت و خسته کننده است، فرزهای آهنگری گزینه مناسبی برای برش پروفیلهای سخت نیستند و میبایست از یک گزینه بهتر یعنی پروفیلبر استفاده نمود. اره پروفیلبر عملیات برش سختترین پروفیلها را به راحتی هرچه تمامتر و با امنیت بالا انجام میدهد.
پروفیلبر با توجه به کاربردی که دارد در دو دسته طبقهبندی میشود. مدلهایی که بیشتر در صنعت ساختمان کاربرد دارند و برای انواع درب و پنجره استفاده میشوند و نوع صنعتی که در صنایع بزرگ کاربرد دارد. پروفیلبر از چند قطعه اصلی یعنی موتور، بازوی متحرک، دیسک برش و گیرهی نگهدارنده تشکیل شده است. این اره با دقت بسیار بالا برش را در زوایای مختلف در جهت چپ و راست انجام میدهد. تیغههای برش وظیفهی برش قطعات کار را بر عهده دارند که قطر آنها معمولاً مابین ۳۰۰ میلیمتر است و دارای ۸/۲ میلیمتر ضخامت میباشد، پروفیلبرها میتوانند تا قطر ۴۱۰ میلیمتر نیز باشند.
این دستگاه دارای یک صفحهی ساب از جنس فولاد ضد زنگ بوده تا به راحتی عملیات برش را روی انواع فلزات انجام دهد که میتوان آن را بدون نیاز به ابزار تعویض کرد. همچنین بازوی متحرک آن اجازه میدهد برش با زاویهی دلخواه انجام شود، همچنین این دستگاه قابلیت برش 45 درجه در جهت راست و چپ را دارد.
فرز و مینیفرز
دستگاه فرز یکی از پرکاربردترین و پرمصرفترین لوازم برقی در حوزه ابزار میباشد که دارای طیف وسیعی از کاربرد میباشد، شما بدون داشتن این ابزار نمیتوانید بسیاری از کارها را در حوزه آهنگری و … انجام دهید .تمامی افرادی که به صورت حرفهای در حوزههای مختلف صنعت کار میکنند نیاز به وسایلی مانند کفساب، پولیش و برشدهنده خواهند داشت. فرز میتواند به عنوان تمامی آنها ایفای نقش نماید.
یکی از متداولترین کاربردهای دستگاه فرز برای رفع بیرون زدگیهای سنگ، فلز و … میباشد، از سایر کاربردهای رایج این دستگاه برش قطعات با جنسهای مختلف میباشد
دستگاه فرز بوسیله دست نگه داشته میشود و با انرژی برق و باد که از کمپرسور های هوا تولید میشوند شروع به کار میکنند. به منظور راهاندازی دستگاه فرز میبایست کلید را فشار داده تا دیسک برشی شروع به گردش نماید و زمانی که دست خود را از روی کلید بر میدارید حرکت آن متوقف میشود ، این حالت کمک بسیار زیادی به منظور حفظ جان کاربران میکند، و خطر کار با این دستگاه را بسیار کم مینماید.
مینیفرزها نیز از جمله ابزارآلات برش و سایش هستند. مینیفرز تفاوت چندانی با فرز ندارد و مهمترین تفاوتشان در اندازه، قدرت و کاربرد آنها میباشد. و همانطور که از اسم آن پیدا است از آنها برای کارهای ظریف و کوچک استفاده می شود. از برخی از کاربردهای این دستگاه می توان به برش سنگ و فلزات مثل جواهرسازی، برش پلاستیک، برش کاشی، گچ و سیمان، پاک کردن رنگ و تیز کردن تیغه ابزار برشی اشاره نمود